Opțiuni de imprimare:

Chec cu portocale

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Gustarea pentru toata familia 😊 Merge de minune lângă cafeaua de dimineață sau alături de o cană cu ceai.

 150 ml Suc proaspăt de portocale
 3 Ouă
 250 gr Făină
 50 ml Ulei/unt topit
 2 Praf de copt
 indulcitor (opțional, după 1 an)
 un vârf de linguriță de pudră de vanilie sau pastaie de vanilie (opțional)
1

Într-un bol batem ouăle spumă, adăugăm uleiul, sucul de portocale și mixăm câteva secunde. Dacă vrem să adăugăm și îndulcitor îl putem integra în această etapă. La final încorporăm făina amestecată cu praful de copt și vanilia.

2

Tapetam o tavă cu hârtie de copt, punem compoziția și băgăm tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Pentru coacere am folosit o tavă de chec cu diametrul de 30 de cm. Puteți folosi o tavă cu diametrul mai mic,  pentru a avea un strat mai gros de compoziție.

3

După coacere îl lăsăm la răcit și apoi ne putem bucura de câteva felii.😊

* Dacă folosiți portocale bio, puteți adăuga și coaja rasă.