Opțiuni de imprimare:

Chec marmorat

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 30 minute

Checul va ieși mai bun și mai aromat dacă adăugați la praful de cacao din aluatul de culoare închisă 70 g de ciocolată semi-amăruie tocată mărunt.

Pentru o formă de chec (30 cm lungime)
 230 gr unt
 260 gr zahăr
 1 plic zahăr vanilat
 1 praf de sare
 4 ouă
 500 gr făină
 1 plic praf de copt
 160 ml lapte
 3 tbsp praf de cacao de culoare închisă
 grăsime și pesmet pentru formă
1

Se freacă untul și se adaugă 230 g zahăr, zahăr vanilat și sare. Se adaugă ouăle și se amestecă până când s-a dizolvat zahărul. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste aluat. Se adaugă 125 ml lapte și se amestecă.

2

Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3). Se unge forma și se tapetează cu pesmet. Se umple cu două treimi din aluat.

3

La restul de aluat se adaugă praful de cacao, 2 linguri de zahăr și 2-3 linguri de lapte. Se toarnă acest aluat peste cel din tavă.

4

Se trece cu dinții unei furculițe de sus în jos, în formă de spirală, prin ambele feluri de aluat, astfel încât să se formeze un model ca de marmură. Se netezește aluatul la suprafață și se coace 60-70 de minute.

Chec marmorat pentru copii
5

Se toarnă aluatul conform descrierii din rețetă într-o formă rotundă și înaltă, cu gaură la mijloc. Checul răcit se unge în strat gros cu glazură de ciocolată sau ciocolată topită. Copiii au apoi voie să orneze checul cu bombonele mici, colorate, după placul inimii.