Opțiuni de imprimare:

Cheescake cu afine fără coacere

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total3 ore

Un cheescake ușor si răcoritor pentru orice moment al zilei.

 300 gr biscuiți macinati
 300 ml smântâna pentru frisca
 1 kg brânza de vaci/crema de branza
 6 zahar
 300 gr afine congelate/proaspete
 1 oz gelatina
 100 gr unt
1

Intr-un vas punem afinele congelate cu 1 lingura de zahăr si le lăsam pe foc 5-7 minute pana se înmoaie.

2

Măcinăm biscuiți cât mai fin si turnam untul topit peste aceștia.

3

Intr-o forma de prajituri apăsam amestecul cu o lingura pana se lipește de fundul vasului si dam la rece pana terminam de pregătit compoziția.

4

Pregătim frișcă din cei 300 ml smântâna (eu folosesc smântâna de gătit 32% grăsime) la care adăugăm zaharul - se poate pune mai mult zahăr dacă va place sa fie mai dulce.

5

Când frișcă s-a întărit adăugăm brânza de vaci si amestecam cu mixerul pana când amestecul devine cremos.
Adăugăm gelatina amestecată cu puțină apa si pusă 30 secunde la microunde sau intr-o crăticioară pana se topește maxim 3-4 minute.

6

Impartim compoziția egal in doua vase :
In primul vas punem 1 lingura din siropul lăsat de afine si amestecam puțin pana își schimba culoarea.
In al doilea turnam restul de afine si amestecam pana se încorporează.

7

Turnam compozitia cu afine peste blat si dam pentru 10 minute la frigider după care punem si cealaltă parte rămasă.
Ornam cheescake-ul cu câțiva stropi de sirop rămași si trecem cu o scobitoare peste ei.