Opțiuni de imprimare:

Cheesecake Chocolate Chips Cookies

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Sunt foarte simplu de realizat, iar rezultatul final merită orice efort. Sunt perfecte alături de o cafea sau un simplu pahar de lapte cald, și se mențin perfect la frigider pentru câteva zile.

Aluat
 1 ou
 50 gr ciocolată albă
 50 gr ciocolată neagră
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 ½ tsp sare
 125 gr unt
 150 gr făină albă
 50 gr zahăr brun
 40 gr zahăr alb
 1 tsp esență de vanilie
Umplututa
 100 gr cremă de brânză
 30 gr zahăr pudră
 1 tsp esență de vanilie
1

Pregătim umplutura de brânză pentru cookies. Amestecăm bine crema de brânză cu zahărul pudră și vanilia și o dăm la rece până pregătim aluatul.

2

Untul moale, la temperatura camerei se pune într-un bol împreună cu zahărul și se amestecă cu mixerul 2-3 minute la viteză medie spre mare, până ingredientele se omogenizează. Adăugăm peste: oul, bicarbonatul, sarea și extractul de vanilie și le incorporăm în compoziție mixând aproximativ 1 minut. Adăugăm făina și o încorporăm bine în aluat. Aluatul o să devină destul de dens.

3

Ca pas final adăugăm ciocolata tocată bucăți mici sau chocolate chips, în funcție de ce aveți la dispoziție. Cu ajutorul unei spatule încorporăm ciocolata în aluat.

4

Formăm cookie-urile. Ne umezim ușor mâinile și cu o lingură sau o cupă medie de înghețată luam o bilă de aluat pe care o aplatizăm ușor cu degetele.

5

Punem în centru o linguriță de cremă de brânză. Închidem cu grijă aluatul, lipind cu degetele marginile.

6

Dăm formă cât mai rotundă și punem bila de aluat cu cusătura în jos pe o tavă cu hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între cookies, având în vedere că acestea se vor aplatiza destul de mult în timpul coacerii.

7

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190C pentru fix 10 minute. În momentul în care prăjiturelele sunt coapte suficient, acestea se vor rumeni frumos pe margini.

8

După ce s-au copt, vom lăsa cookie-urile 15-20 minute pe tavă pentru a se răci și a se întări. Nu le ridicați imediat de pe tavă fiindcă cookie-ul se va rupe, fiind foarte moale proaspăt scos din cuptor.