Opțiuni de imprimare:

Cheesecake copt by Anette

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 40 minuteTimp total2 ore

Un desert ușor și aromat, cu o textură plăcută!

Crustă :
 250 gr biscuiți digestivi zdrobiți
 120 gr unt topit
 praf de sare
 coaja rasă de la o lămâie
Umplutură :
 700 gr brânză dulce
 220 gr zahăr
 120 ml smântână pentru frișcă
 400 gr smântână
 2 făina
 4 ouă
 esență de vanilie
 praf de sare
Sos de fructe :
 400 gr căpșuni / fructe de pădure
 3 zahăr
 zeamă de lămâie
 2 amidon
Crusta :
1

Se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul si cu celelalte ingrediente până când devine o compoziție sfărmicioasă.

2

Compoziția se pune într-o tavă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace 5-7 minute la 180°C.

Umplutură :
3

Pentru a obține o umplutură potrivită, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

4

Intr-un bol se mixeaza brânza dulce cu zahărul până când se obține o pastă. Se adaugă apoi și celelalte ingrediente, având grijă ca ouălele să se încorporeze unul câte unul, mixând doar cât este necesar pentru a obține o compoziție legată.

5

Compoziția rezultată se toarnă peste crusta obținută anterior și se dă la cuptor pentru 60-80 minute la 160°C.

6

După ce se oprește cuptorul, tava se lasă la răcit în cuptorul închis, apoi se dă la rece.

Sos de fructe :
7

Se pun toate ingredientele intr-o oală, la foc mediu, până când scade și se leagă sosul. Apoi, sosul se bagă la blender pentru a obține un piure de fructe.

8

Cheesecake-ul obținut se scoate de la frigider si se ornează, după gust, cu sosul de capsune răcit si apoi acesta se taie cu un cuțit bine ascuțit și trecut lrin apă fierbinte.