Opțiuni de imprimare:

Cheesecake copt by Alexandra Rosca

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 10 minute

Acest cheesecake copt este un desert cu o aroma fina si delicata, care va fi o incantare pentru toti cei care iubesc acest tip de prajitura si nu numai.

Cu un blat subtire de biscuiti si garnisit cu dulceata de afine, acest desert este menit sa fie savurat in orice circumstanta.

Blat
 250 gr biscuiti digestivi
 80 gr unt topit
Crema
 500 gr crema de branza
 120 gr smantana
 100 gr zahar
 vanilie
 3 oua
 6 gr amidon
 sare
 coaja de la o lamaie
 dulceata de afine
Blat
1

Cu ajutorul unui robot, maruntiti biscuitii pana capata aspectul pesmetului.
Peste ei, adaugati untul topit, amestecati si transferati compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm.
Presati compozitia in tava cu ajutorul unei linguri si apoi puneti tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 C.
Scoateti tava din cuptor si lasati blatul sa se raceasca.

Crema
2

Intr-un bol mare, mixati crema de branza pana cand aceasta devine fina.
Peste ea adaugati zaharul, amidonul si sarea si continuati sa mixati.
Incorporati apoi ouale, unul cate unul, iar la final adaugati vanilia, coaja de lamaie si smantana.
Continuati sa mixati la treapta inferioara pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa.

Montare si coacere
3

Adaugati crema din branza peste blatul din biscuiti si puneti tava in cuptor la 150 C, pentru 44-55 de minute.
Dupa ce a trecut timpul, opriti cuptorul si lasati tava acolo pentru inca o ora.
Scoateti tava din cuptor si taiati desertul. Serviti-l cu dulceata de afine.