Opțiuni de imprimare:

Cheesecake cu blat de biscuiti

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 40 minuteTimp total1 oră 55 minute

O reteta rapida pentru o prajitura delicioasa!

 500 gr mascarpone
 5 oua
 3 faina
 200 ml smantana lichida
 150 gr capsuni
 5 fulgi de ciocolata neagra
 1 tsp extract de vanilie
 400 gr biscuiti digestivi
 150 gr unt
1

Am amestecat mascarpone cu vanilia si smantana lichida. Dupa care, am adaugat cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final am adaugat faina si am amestecat usor de jos in sus.

2

Am topit untul si l-am lasat la racit.

3

Am zdrobit biscuitii in tocator si i-am amestecat cu untul topit (trebuie sa aiba un aspect de nisip ud).

4

Am adaugat biscuitii in forma rotunda cu baza detasabila si am presat bine.

5

Am taiat capsunile in jumatati si le-am aranjat pe marginea formei cu varful in sus.

6

Am adaugat apoi compozitia si am aranjat cu o spatula. Pe deasupra am presarat fulgii de ciocolata neagra.

7

Intre timp cuptorul l-am preincalzit la 150˚C.
Am introdus tava în cuptor si am lasat prajitura pentru aproximativ 1 ora și 40 de minute. Se serveste rece. :)