Opțiuni de imprimare:

Cheesecake cu mere si caramel sarat

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 40 minute

Un desert deosebit, cu o textura impresionanta.

Combinatia de mar cu caramel sarat si crema de branza va uimi orice iubitor de deserturi.

Blat
 150 gr biscuiti digestivi
 75 gr unt
Stratul din mere
 7 mere mari
 150 gr zahar
 30 gr unt
 scortisoara
 esenta de vanilie
 2 zeama de lamaie
 8 gr gelatina granule
Crema de branza
 200 ml smantana pentru frisca
 400 gr crema de branza
 3 mere mari
 150 gr zahar
 coaja de lamaie
 20 gr unt
 10 gr gelatina granule
Caramel
 200 gr zahar
 90 gr unt
 150 gr smantana pentru frisca
 1 tsp sare
 esenta de vanilie
Blat
1

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se maruntesc biscuitii pana capata un aspect similar cu cel al pesmetului.

2

Peste ei se adauga untul topit, iar amestecul se transfera intr-o tava cu diametrul de 20 cm.

3

Cu ajutorul unei linguri nivelati biscuitii si puneti apoi tava la rece.

Stratul de mere
4

Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.

5

Intr-o cratita, puneti merele curatate si taiate felii (dimensiune medie) impreuna cu zaharul si scortisoara.

6

Puneti cratita pe foc si caliti merele pana cand acestea isi lasa zeama si devin mai inchise la culoare.

7

Adaugam untul, vanilia si zeama de lamaie si mai lasam pe foc timp de aproximativ 5 minute.

8

Luati cratita de pe foc, lasati-o la racit timp de 5 minute, iar in final adaugati gelatina hidratata.

9

Puneti compozitia peste blatul de biscuiti si dati tava la rece.

Crema de branza
10

Hidratati gelatina conform instructiunilor de pe plic.

11

Intr-o cratita adaugati merele curatate si taiate cubulete mici, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si untul.

12

Puneti cratita pe foc si caliti merele pana cand acestea devin mai inchise la culoare.

13

Dupa ce luati cratita de pe foc, cu ajutorul unui blender, mixati merele pana cand acestea vor capata consistenta unui piure.

14

Lasati piureul sa se raceasca timp de 5 minute, iar apoi adaugati gelatina hidratata.

15

Intr-un bol mare, mixati frisca.

16

Peste ea adaugati crema de branza si incorporati prin miscari usoare. La final adaugati piureul de mere si omogenizati incet compozitia.

17

Turnati crema in tava si puneti tava in frigider pentru aproximativ 3 ore (puteti chiar sa lasati tava in frigider de pe o zi, pe alta)

Caramel sarat
18

Intr-o oala adanca, puneti zaharul si il caramelizati la foc mic, avand grija sa nu se arda. Nu amestecti in oala cu lingura/spatula, ci, ca sa il caramelizati uniform, ridicati oala de pe foc din cand in cand si faceti miscari circulare cu aceasta.

19

Intre timp, puneti smantana pentru frisca intr-o cratita si dati la foc mic astfel incat aceasta sa devina fierbinte (nu trebuie sa dea in clocot)

20

Dupa ce zaharul s-a topit, adaugati untul si amestecati energic cu un tel.

21

Luati cratita de pe foc si adaugati frisca lichida fierbinte, amestecand continuu.

22

La final adaugati lingurita de sare si un strop de esenta de vanilie.

23

Puneti caramelul rezultat intr-un recipient din sticla si dati-l la rece.

24

Dupa ce acesta s-a racit, adaugati-l in tava, peste crema de branza.