Opțiuni de imprimare:

Cheesecake cu zmeură

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Un cheesecake dulce acrișor, este foarte cremos și delicios.

 1 kg brânză de vaci
 150 gr smântână
 150 gr zahăr
 50 gr griș
 20 gr amidon
 2 ouă plus un gălbenuș
 2 fiole de esență de vanilie
 200 gr zmeură
 2 zahăr
 2 amidon
Pentru blat :
 500 gr biscuiți
 100 gr nucă
 200 gr unt
1

Se mărunțesc biscuiții și se amestecă cu nuca măcinată și untul topit.

2

Punem amestecul în tava tapetată cu puțin unt, hârtie de copt și aplatizăm bine, cât să avem o bază solidă. Eu am folosit o tavă de 33x23.

3

Blenduim brânza cu smântâna, adăugăm zahărul, sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel.

4

Adăugăm ouăle, mixăm, apoi grișul, amidonul, esența și le încorporăm bine.

5

Punem pe foc zmeura cu zahărul, amidonul și amestecăm până se îngroașă, după care lăsăm la răcit.

6

Opțional se poate da prin sită pentru a îndepărta semințele de la zmeură.

7

Punem compoziția de brânză peste biscuiți, apoi crema de zmeură în modelul dorit și introducem în cuptorul preîncălzit.

8

Coacem cheesecake-ul pentru aproximativ 50 de minute la 150˚C.