Opțiuni de imprimare:

Cheesecake by Gabriela

Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare8 oreTimp total8 ore 45 minute

Cel mai delicios cheesecake pe care l-am incercat. E usor de facut si rezultatul e excelent!

Blatul de biscuiti
 150 gr unt (>80% grasime)
 350 gr biscuiti clasici
Crema de branza
 2 oua
 200 gr smantana
 400 gr crema de branza
 150 ml frisca lichida
 4 zahar pudra
 3 ml esenta vanilie
 2 amidon de porumb
 ½ zeama de la lamaie
Cum preparam baza crocanta?
1

Maruntim biscuitii - eu am folosit un blender ca sa mearga mai repede.

Dupa care adaugam peste ei untul topit si amestecam pana untul s-a incorporat in biscuiti.

Adaugam amestecul in tava unde vom monta cheesecake-ul si il aranjan cat mai uniform, prin presare, cu ajutorul unei linguri.

Cum preparam crema ?
2

Intr-un bol mai mare adaugam crema de branza si zaharul. Cu ajutorul unui tel amestecam pana ce zaharul s-a incorporat in crema de branza si textura este fina.

Adaugam pe rand, smantana, frisca lichida, ouale, esenta de vanilie, amidonul si zeama de lamaie, amestecand dupa fiecare dintre ele pentru a pastra textura fina a cremei.

Adaugam toata crema in tava peste baza crocanta si aranjam cat mai uniform.

Cum se coace?
3

Inainte de a baga la cuptor impachetam fundul si peretii tavii in care avem cheesecake-ul in folie de aluminiu.

4

Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

5

Dupa 30 minute, reducem temperatura cuptorului la 150grade si adaugam in tava cuptorului doua pahare de apa si mai lasam pentru inca 30 minute.

6

Oprim cuptorul si nu scoatem tava pentru inca o ora.

7

* tava de cheesecake va fi asezata in cuptor pe tava mare cu care vine cuptorul, pentru a ne fi usor sa adaugam apa in pasul al doilea

* in total cheesecake-ul va sta la cuptor aproximativ 2 ore (30 min la 180grade, 30min la 150grade in baie de aburi, o ora cu cuptorul oprit)

Mod de Servire
8

Am adaugat un strat subtire de dulceata de zmeura dupa care se lasa la frigider pentru 6 ore dupa ce s-a racit, inainte de a fi servit.

Tips & Tricks
9

Foloseste o tava cu fundul detasabil pentru a putea portiona usor desertul, si a avea bucati perfecte.