Opțiuni de imprimare:

Chifle de hamburger / hot-dog

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore 40 minute

Chifle super pufoase, foarte simple de facut.

 300 gr faina
 130 ml lapte
 30 gr zahar
 30 gr unt la temperatura camerei
 1 ou
 1 oz drojdie
 sare
1

Activeaza drojdia:Intr-un bol adaugi continutul plicului de drojdie impreuna cu zaharul si laptele incalzit.In 5-6 minute vei vedea ca s-a activat, si atunci poti pune si oul .

2

Intr-un bol pune faina impreuna cu sarea si toarna drojdia cu oul peste.

3

Incepe sa amesteci cu mana pana se formeaza aluatul, nu va dura mai mult de 1-2 minute.

4

Cand s-a format aluatul, incepe sa incorpoezi untul si sa framanti pana rezulta un aluat ferm (5-7 minute).

5

Transfera aluatul intr-un bol , pudreaza faina peste si lasa-l la dospit 1h30 de minute.

6

Dupa ce a crescut, ruleaza aluatul intr-o forma de rulada si sectioneaza-l in cate chifle doresti. (Reteta aceasta face 6 chifle mari ,sau 8 micute).

7

Forma rotunda o poti obtine foarte usor facand aceeasi miscari ca si la formarea chiftelor,

8

Pentru inca o crestere, lasa chiflele sub o carpa pentru 30 de minute.

9

Dupa cele 30 de minute, unge chiflele cu un amestec de ou si lapte si poti orna cu seminute.

10

Transfera chiflele pe o tava si le dai la cuptor la 190 de grade pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.