Opțiuni de imprimare:

Chiftele cu mărar din carne de ied

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Cireșel a fost foarte încântat de aceste chiftele, deși a mâncat carne de ied pentru prima dată.
A savurat vreo 3 bucăți dintr-o lovitură.
Au mers de minune cu gnocchi, dar și alături de o salată de vară, din roșii, ardei gras și castraveți.

 300 gr Carne de ied
 1 Morcov
 1 Cartof
 ½ Ceapa
 3 Căței de usturoi
 Mărar
 2 tbsp Ulei de măsline
 1 tbsp Chia
 9 tbsp Apă
1

Am tocat carnea de ied împreună cu morcovul, cartoful, ceapa și usturoiul și am adăugat rezultatul într-un castron mare.

2

Am pus peste acestea uleiul de măsline, mărarul tocat mărunt și semințele de chia hidratate.
Deși chiftelele se leagă și fără ou, de exemplu, pe care uneori îl adaug în compoziție, de data aceasta am decis să-l înlocuiesc cu semințe de chia hidratate, pentru a aduce un plus preparatului final.

3

Am format chiftelele, le-am așezat în tavă pe hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 minute, la 190°.

4

Au ieșit moi, pufoase și super delicioase.

5