Opțiuni de imprimare:

Chifteluțe bogate în fier, cu ton și broccoli

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 25 minute

Sunt perfecte atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, și mai ales pentru cei cu carențe de fier.
👉 În loc de ton puteți folosi orice alt tip de pește gătit în prealabil.
👉 Pentru copiii sub 1 an e recomandat să folosiți pește gătit acasă deoarece cel din conservă conține sare adăugată.
👉 Pentru cei cu #alergieou puteți folosi 1 lingură semințe de chia hidratate timp de 10 minute în 80ml apă; sau 1 lingură semințe de in râșnite, hidratate în 3 linguri de apă.

 75 gr Quinoa (240g fiartă)
 70 gr broccoli fiert
 135 gr ton din conservă, scurs de apă/ulei
 1 ou mare
 30 gr făină
 4 căței de usturoi, rași fin
 1 ceapă mică, tăiată mărunt
 ierburi de Provence (după gust)
 piper (după gust)
 mărar uscat (după gust)
 piper cayenne (opțional - după gust)
1

Spălați bine quinoa, apoi fierbeți cu 3 părți de apă și puțină zeamă de lămâie, aproximativ 15 minute, până se absoarbe toată apa.

2

După ce se răcește adăugați restul ingredientelor și amestecați bine.

3

Lăsați compoziția la frigider pentru 20 minute.

4

Preîncălziți cuptorul la 200˚C cu ventilație.

5

Luați câte o lingură de compoziție și cu mâinile unse cu ulei formați chifteluțele în forma dorită, biluțe, aplatizate sau lunguiețe pentru bebeluși.

6

Așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 30 minute, sau până se rumenesc puțin.