Opțiuni de imprimare:

Chifteluțe cu semințe la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Mult mai sănătoase decât cele prăjite. Rapide și perfecte ca aperitiv la masa de Paști.

 500 gr carne macră de porc
 500 gr carne de curcan
 2 cepe medii
 3 cartofi
 2 morcovi medii
 95 gr pesmet
 2 ouă
 2 griș
 50 ml apă minerală
 pătrunjel proaspăt
 sare
 piper
 praf de usturoi
 semințe (susam, dovleac, floarea soarelui)
1

Punem la fiert morcovii împreună cu cartofii.

2

Ceapa se taie felii groase după care se pune într-o tigaie acoperită cu puțină apă și se lasă pe foc până se înmoaie.

3

Când legumele sunt gata și s-au răcit se pun la tocat împreună cu carnea.

4

Încorporăm toate ingredientele tocate cu oul, pesmetul, grișul, apa și pătrunjelul.

5

Condimentăm după plac, modelăm chifteluțele în palme și le trecem prin semințe.

6

Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt se așează chiftelele și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 30 de minute.