Opțiuni de imprimare:

Chiftelute Turcesti Vegane

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Pentru persoanele vegane va propun sa incercati musai aceste chiftelute.Pe langa ca sunt vegane, nu necesita nici prajire, doar fierbere. Nu o sa regretati.

O masa pentru cei vegani si nu numai

 4 cești apa
 3 cești bulgur (fin daca gasiti, daca nu si mai maricel nu este nici o problema)
 1 ceașcă pasta de rosie
 ½ ceașcă ulei de floarea soarelui
 2 cești linte rosie
 4 cepe verzi
 1 legatura patrunjel
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp fulgi de chili
 2 tsp chimion (adaugati putin cate putin, ca sa nu vi se para prea mult)
1

Lintea se spala in 3-4 ape, pana cand apa devine limpede.

2

Intr-o oala se pune lintea la fiert cu cele 4 cani de apa si se fierbe pentru 20-25 minute, dupa care se ia de pe foc si se adauga bulgurul, amestecand cateva secunde, urmand sa punem capacul la oala si sa lasam bulgurul la infuzat pentru 20 minute.

3

La final se adauga uleiul, pasta de tomate si condimentele si se amesteca totul cu mana pana totul este incorporat foarte bine. Se mai adauga sare daca mai este nevoie.

4

Se formeaza chiftelutele in mana sub forma de mici pentru a putea fi servite intr-o frunza de salata si 2 stropi de lamaie.

5

Se poate servi si intr-o lipie cu salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie.