Opțiuni de imprimare:

Choux craqueline roz cu caramel sau căpșuni

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 25 minuteTimp total2 ore 55 minute

Am pregătit pentru ai mei, choux cu crustă crocantă craqueline colorată în roz și creme în două variante: pe unele le-am umplut cu cremă caramel, iar pe altele cu cremă de căpșuni.

Un desert colorat

Pentru choux:
 4 ouă mari (200 g)
 240 ml apă
 110 gr unt
 130 gr făină pentru patiserie 550
 sare
Pentru crusta craqueline:
 100 gr zahăr tos
 100 gr făină pentru patiserie 550
 90 gr unt
 Un vârf de cuțit colorant gel roșu
În plus:
 1 tbsp făină
Pentru creme:
 250 gr cremă mascarpone
 250 ml smântână pentru frișcă
 2 tbsp sos caramel
 2 tbsp gem de căpșuni
Choux:
1

Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu untul și sarea. Când fierbe, adaugi făina și amesteci bine până omogenizezi frumos. Lași la răcit, apoi adaugi ouăle, pe rând, amestecând cu mixerul.

Pentru crusta craqueline:
2

Amesteci untul cu zahărul și făina până obții o pastă. La nevoie, frămânți un pic cu mâinile pe masa pe care ai pus puțină făină (cam 1 lingură). Adaugi colorant și omogenizezi. Dai la frigider 30 de minute.

3

Umpli un poș și formezi choux într-o tavă pregătită cu hârtie de copt.

4

Scoți aluatul craqueline de la frigider, decupezi din el cercuri, cu un pahar, apoi așezi pe fiecare choux un cerc roz din craqueline.
Truc: Eu am folosit o tavă de pizza care are orificii și chouxurile se coc perfect.

5

Dai fiecare tavă cu choux la cuptorul preîncălzit, 15 minute, la foc mediu. Le scoți, le înțepi cu o scobitoare (ca să nu rămână crude înăuntru) și dai înapoi la cuptor la foc mediu pentru încă 15 minute sau până se rumenesc ușor.
Le lași la răcit.

Cremele:
6

Bați smântâna pentru frișcă până capătă consistență mătăsoasă.
Împarți crema mascarpone în două boluri.

7

Adaugi în fiecare bol cu mascarpone și câte două linguri de frișcă, păstrezi restul de frișcă pentru decor. Apoi adaugi caramelul într-un bol, iar gemul de căpșuni în celălalt.
Omogenizezi.
Pentru frișcă și caramel, eu am folosit LaDORNA.

Montare și decor:
8

Tai fiecare choux în jumătate, umpli cu cremă, apoi cu frișca rămasă, faci o gropiță cu lingurița și mai pui puțin caramel/gem de căpșuni și pui căpăcelul.
Poftă Bună!