Opțiuni de imprimare:

Ciocolata cu afine

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total2 ore 25 minute

Cea mai buna ciocolata de casa!

 150 gr afine congelate
 100 gr zahar
 70 gr unt
 400 gr lapte praf
1

Punem afinele si zaharul intr-o cratita, dam la foc mediu si lasam pana se topeste zaharul, amestecand ocazional.

2

Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita.

3

Punem piureul obtinut inapoi in cratita, adaugam untul taiat cuburi si lasam la foc mic pana se topeste untul.

4

Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator (sau in bolul unui mixer) si o lasam sa se raceasca usor.

5

Dupa ce s-a racit (ideal e sa fie usor calduta compozitia), turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.

6

Intindem pe blatul de lucru folie de plastic in 2 straturi, apoi punem compozitia.

7

Formam un baton si stragem bine folia la capete.

8

Dam la rece pentru minimum 2 ore, apoi feliem.