Opțiuni de imprimare:

Ciocolata de casa cu mure și alune de padure

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

O altfel de retetă de ciocolată de casă, aromată și cu aspect deosebit.

 250 gr mure înghetate
 110 gr zahar
 120 gr unt
 620 gr lapte praf
 100 gr alune de padure prajite
1

Se pun murele la fiert cu zahărul, pe foc mediu până zahărul se topește.

2

Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita. Punem pireul opținut într-o cratiță pe foc, adăugăm untul și amestecăm până se topește.

3

Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator, turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula.
La final, adaugam alunele de pădure.

4

Punem compoziția pe o folie de plastic și formăm un sul.

5

Se lasă la frigider 1 h sau cel mai bine peste noapte.