Opțiuni de imprimare:

Ciolan de porc în vin, cu legume la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total2 ore 30 minute

O rețetă simplă, cu ingrediente accesibile și nu foarte costisitoare, care te poate scoate din încurcătură atunci când rămâi în pană de idei.
Enjoy!

 1 kg ciolan afumat de porc
 2-3 cartofi
 2 morcovi
 1 ceapă
 2 căței de usturoi
 1 tsp sare
 1 tsp boia dearei afumata
 1 tsp ierburi aromatice
 1 tsp piper
 300 ml vin alb
 100 ml ulei de masline
1

La alegere se spală ciolanul afumat si se unge cu 50 ml ulei pentru a se putea adauga mirodeniile.

2

Într-un castron se adaugă toate condimentele iar ulterior se pun peste ciolan, se lasă așa aproximativ 1h sau se poate lăsa și un timp mai îndelungat dacă se dorește.

3

În timpul cât se lasă ciolanul cu condimentele se curăță legumele, se spală și se pot condimenta cu aceleași amestec de condimene.

4

Se preîncălzește cuptorul iar în acest timp se adaugă toate cele pregătite într-o tavă, unsă cu ulei de măsline sau se poate înlocui cu unt.

5

Turnăm o parte din vin la început iar restul se va pune pe parcurs.

6

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180 °C pentru început.

7

În acest timp se adaugă treptat vin și după 70 minute se îndepărtează folia de aluminiu.

Informații nutriționale

Mărime porție 100 g

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 340Calorii din grăsimi 100
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 30g47%
Sodiu 1mg1%
Total carbohidrați 0.3g1%

Fibre dietetice 0g
Zaharuri 0.1g
Proteină 16g32%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.