Opțiuni de imprimare:

Ciorba de burta

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ciorba de burta traditionala si gustoasa, perfecta la masa de pranz.

 1 kg Burta de Vita
 1 Ceapa mare
 1 Morcov
 1 Capatana de usturoi
 12 Gogosari murati
 1 Telina
 1 Pastarnac
 250 gr Smantana
 4 Galbenusuri de ou
1

Am spalat burta pe care am taiat-o fideluta.

2

Am curatat si spalat legumele (pastarnacul, ceapa, 1 morcov, telina) apoi le-am taiat marunt si le-am pus intr-o oala mai mare impreuna cu burta la fiert (cam 30 min). Se poate pune si 1-2 bucati de carne de vita,ptr un gust mai intens de carne (eu nu am avut).

3

Dupa ce au fiert toate,am adaugat areiul murat taiat marunt,apoi am calit un morcov ras in putin ulei de masline si am adaugat peste ciorba.

4

Galbenusurile le-am batut bine intr-un bol cu smantana peste care am amestecat cu zeama din ciorba obtinuta ptr a se lega,apoi toata aceasta compozitie am turnat-o in oala.

5

Am dres cu usturoiul pisat, cu otet si sare.

6

Se adauga dupa gust cata smantana,usturoi si sare iar daca doriti eventual si piper.

7

Se poate servi cu arei iuti murati.

Pofta buna!