Opțiuni de imprimare:

Ciorba de cartofi cu carnaciori oltenesti

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Toate ciorbele sunt bune, dar unele sunt mai cu ”mot”. Aceasta ciorba este deosebita, acrita cu zeama de varza, delicioasa si perfecta pentru vremea mai rece. Carnaciorii oltenesti merg perfect in peisaj!! Carnaciorii si ceapa rosie trebuie sa stea alaturi de un bol mare de ciorba aceasta.

 2 morcovi
 150 gr telina
 1 pastarnac
 2 cepe
 5 cartofi
 600 ml zeama de varza
 3 tbsp pasata de rosii
 sare
 patrunjel
 180 gr carnaciori oltenesti
 2 galbenusuri
 150 ml smanatana pentru gatit
 1 tbsp ulei
1

Am pus la fiert 2 morcovi, putina telina, o bucata pastarnac si 2 cepe, toate tocate fin. (el le-am tocat la un chopper) Nu am fiert in apa f multa pt a lasa loc pt zeama de varza.

2

Am taiat apoi cartofii in cuburi si i-am adaugat si pe ei. Cand cartofii au fost aproape fierti am adaugat 3 linguri de rosii pasate si zeama de varza. A mea nu este f acra si am pus mai multa. Am potrivit de sare

3

Am mai fiert putin si am pregatit doua galbenusuri si apx. 150 ml smantana pentru gatit (nu f grasa). Am adus la aceeasi temperatura galbenusurile amestecate cu smantana prin adaugare de zeama din ciorba. Am adaugat in ciorba amestecul, a dat 2-3 clocote si am oprit focul. Am adaugat patrunjel tocat.

4

Cand am mancat, am prajit carnati oltenesti taiati rondele mici si am adaugat in farfurie.. si a iesit o nebunie! Am adaugat si putin ulei ramas in tigaie de la prajit carnatii peste ciorba pentru un plus de culoare si aroma. Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca din peisaj!