Opțiuni de imprimare:

Ciorbă de cocoș

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

O ciorbă acră, cu cocoș de țară, cartofi și zdrențe de ou... curcubeu pentru papilele gustative.

 1 cocoș/Găină
 4 cartofi medii
 1 ceapă
 2 morcovi
 1 telină
 1 păstârnac
 2 ardei grași
 suc de roșii
 4 l apa
 300 ml borș
 2 ouă
1

Pregătim, tăiem și punem cocoșul la fiert, pe bucăți. La această ciorbă, am folosit pieptul, spatele, gatul, pipota și aripile.

2

Cu ajutorul unei spumiere, îndepărtăm spuma ce se ridică deasupra cărnii. Fierbem carnea cam 40 de minute, sau până când aceasta este pătrunsă.

3

Între timp, într-o altă tigaie ,călim legumele tocate: ceapa, ardeii, țelina, păstârnacul și morcovii.

4

Adăugăm peste legumele călite, zeama strecurată în care a fiert carnea.

5

Adăugăm carnea, cartofii, sucul de roșii.

6

După ce a dat în clocot, adăugăm borșul și lasăm în continuare să fiarbă.

7

La final, adăugăm oul bătut și amestecăm.

8

Mai lăsăm să fiarbă încă 5 minute, stingem focul și ciorbica-i gata.

Informații nutriționale

Porții 0