Opțiuni de imprimare:

Ciuperci cu unt, verdeaţă şi caşcaval

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ciuperci la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca aperitiv sau ca și garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături de şniţele şi ne-au plăcut mult.

 8 ciuperci mari (450 g)
 1 legătură ceapă verde
 Câteva fire de mărar şi pătrunjel
 100 gr unt
 100 gr caşcaval ras
 sare
 1 tbsp ulei
1

Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe.
Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt.

2

Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc codiţele de la ciuperci până se înmoaie, acestea îşi vor lăsa suc mult, se lasă până se reduce sucul, apoi se adaugă verdeţurile, un praf de sare şi se mai călesc împreună un pic. Se dau de pe foc. Acest proces durează aprox 10 minute.

3

Se umplu ciupercile cu amestecul pregătit mai devreme, se presară pe fiecare puţin caşcaval ras şi un cub de unt, apoi se aşază într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei şi puţin unt din loc în loc.

4

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când caşcavalul formează o crustă aurie (aprox 15 min).
Poftă Bună!