Opțiuni de imprimare:

Clafoutis cu caise, miere și migdale

Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Clafoutis este unul dintre cele mai populare deserturi franțuzești, preparat dintr-un aluat subțire, asemănător celui pentru clătite, turnat peste diferite fructe și copt în cuptor.

Un mod perfect de a prepara caisele prea coapte, zemoase și moi.

Textura deosebit de cremoasă a acestui clafoutis este evidențiată de prezența semințelor crocante.

Pentru 6 persoane
 700 gr de caise coapte
 30 gr de unt semisărat
 3 ouă
 2 de miere
 80 gr zahăr tos
 120 gr de făină
 250 ml de lapte
 50 gr migdale feliate
 unt pentru uns forma
1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Ungeți cu unt o formă rotundă pentru cuptor. Spălați caisele și tăiați-le felii, apoi așezați-le în formă.

2

Topiți untul, luați de pe foc și lăsați-l să se răcească. Frecați ouăle cu mierea și zahărul într-un bol mare, până ce compoziția se albește. Adăugați făina și amestecați foarte bine, apoi încorporați untul și, la sfârșit, laptele, puțin câte puțin.

3

Acoperiți caisele cu aluatul și presărați-l cu migdale feliate. Băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 40 de minute. Serviți clafoutis călduț sau rece.

Informații nutriționale

Porții 6