Opțiuni de imprimare:

Clafoutis cu cireșe și căpșune

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Clafoutis este un desert rapid, are consistența unei budinci de vanilie iar gustul său este unul absolut deosebit. Se poate face cu orice fructe doriți, eu am optat pentru o variantă cu cireșe și căpșune.

 400 gr cireșe
 400 gr căpșune
 250 ml lapte
 130 gr făină
 3 ouă
 1 tsp esență de vanilie
 100 gr indulcitor sau zahar
 unt pentru tapetat tava
1

Cireșele se curăță de sâmburi iar căpșunele se taie în jumătate și se așează pe tava tapetată cu unt.

2

Într-un bol separat punem ouăle și le amestecăm cu telul sau cu un mixer până când se formează spumă. Se adauga făina și esența de vanilie, se amestecă până când se obține o compoziție omogenă iar la final se adaugă laptele treptat amestecandu-se in continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

3

Compoziția se așează în tavă peste fructe și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute la 180°C. Se poate servi atât cald cât și rece.