Opțiuni de imprimare:

Clătite clasice

Randamente4 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp total20 minute

Pot spune că este și desertul copilăriei, un desert care ne duce cu gândul la bunica :) . O rețetă simplă care nu dă greș.

 2 ouă
 1 cană cu lapte (250 ml)
 3-4 linguri făină
 1 cub de unt (topit)
 1 praf de sare
 ulei
1

Pregătește aluatul clasic de clătite : bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul topit, încorporează făina și praful de sare.

2

Trebuie să obții o compoziție mai groasă, pe care s-o iei cu polonicul.

3

Toarnă pe fundul tigăii încinse, astfel încât aluatul să acopere toată suprafața.

4

Coace pe ambele părți, la foc moderat ( sub un minut pe fiecare parte ). Răstoarnă pe o farfurie.

5

Servește clătitele umplute cu dulceață de căpșune.

Știai ?
6

Grecii antici numeau clătitele teganites sau tagenias, cuvinte derivate din tagenon ( tigaie ).

7

Ziua internațională a clătitelor se sărbătorește anual pe 12 februarie.

Informații nutriționale

Porții 0