Opțiuni de imprimare:

Clătite Americane cu Dovleac

Randamente6 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Aceste clătite pufoase sunt bune în orice anotimp, dar au cel mai bun gust în diminețile reci de toamnă. Puteți folosi dovleac la conservă sau proaspăt copt.

 375 gr lapte
 250 gr piure de dovleac
 300 gr făină
 1 ou
 2 ulei vegetal
 2 oțet
 3 zahăr brun
 2 praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp scorțișoară măcinată
 ½ tsp cuișoare măcinate
 ½ tsp ghimbir măcinat
 ½ tsp sare
1

Într-un bol mare, amestecați laptele, pireul de dovleac, oul, uleiul și oțetul. Într-un bol separat combinăți făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Turnați amestecul uscat peste cel umed și amestecați încet până când aveți o compoziție omogenă.

2

Încălziți o tigaie unsă ușor cu ulei la foc mediu. Turnați compoziția în tigaie, folosind aproximativ 1/4 cană pentru fiecare clătită. Se rumenesc pe ambele părți și se servesc calde cu sirop de arțar, nuci pecan și o bucățică de unt.

Informații nutriționale

Porții 0


Cantitate per porție
Calorii 278
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 7.2g12%
Total carbohidrați 45.8g16%
Proteină 7.9g16%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.