Opțiuni de imprimare:

Clatite cu brânza si bezea

Randamente1 porțieTimp total1 oră

Desert de duminica seara

Clatite
 100 gr Faina
 2 Oua
 300 ml Lapte
 2 Ulei
Crema de branza
 300 gr Brânza de vaci
 4 Smântâna
 2 Oua
 1 Plic vanilie
 100 gr Zahar
 100 gr Stafide
 Coaja de portocala
Bezea
 2 Albușuri
 100 gr Zahar
 2 Zeama de lămâie
Clatite
1

Se amesteca toate ingredientele foarte bine , putem strecura compoziția sa nu avem cocoloașe si coacem clătitele.

Crema de brânza
2

Brânza se amesteca cu smântâna si cele 2 gălbenușuri , stafide si coaja de portocale . Separat albușurile se bat bine cu zaharul si vanilia .

Se adaugă in crema de brânza.

Clătitele se umplu cu crema de brânza se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se dau la cuptor pana se rumenesc . Peste clatite se pot pune câteva cuburi de unt.

Bezeaua
3

Albușurile si zaharul se bat pe baie de abur pana se topește zaharul . Se ia de pe foc si se mixează pana se răcește vasul. Adăugăm si cele 2 lingurițe de zeama de lămâie .

Clătitele scoase din cuptor se acoperă cu bezea si se coace cu torță de gaz sau se pun din nou in cuptor pana se coace frumos bezeaua.