Opțiuni de imprimare:

Clatite fara gluten

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Exista multe variante sanatoase de deserturi si care sunt si foarte gustoase. Astazi va provoc la clatite... dar fara gluten, mult mai usoare pentru digestie. Sa trecem la treaba!

 1 l lapte
 2 oua
 200 gr faina de tapioca
 300 gr faina de orez
 esenta de vanilie
 1 praf de sare
1

Batem ouale cu un tel si adaugam treptat laptele.

2

Adaugam faina treptat si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase. Intai adaugam faina de tapioca si apoi cea de orez.

3

Adaugam esenta de vanilie si praful de sare.

4

Compozitia este pregatita si putem incepe sa coacem clatitele. Eu nu am folosit ulei deloc. Daca aveti tigai de calitate nu va fi nevoie de ulei.

5

Daca observati ca faina de tapioca se coaguleaza, amestecati cu telul pentru a omogeniza iar compozitia.

6

Clatitele ies foarte bune, insa sunt mai usoare decat cele cu faina de grau.