Opțiuni de imprimare:

Clătite la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Imi place tare mult combinația de telemea cu spanac. Rețeta este destul de ușoară. Ca să salvați timp puteți face clătitele cu o seara înainte.☺️

Clătite :
 1 ou
 350 ml apă minerală
 250 gr făină
 1 tbsp ulei
Umplutura :
 200 gr spanac proaspăt
 100 gr telemea
 50 gr cremă de brânză
 1 ceapă verde
Sos:
 300 ml lapte
 30 gr unt
 15 gr faina
 5 gr sare
 5 gr nucsoara
 5 gr cardamon
 30 gr parmezan ras
1

Pentru clatite, batem oul impreuna cu uleiul si condimentele. Adaugam apoi apa si faina si amestecat bine pana obtinem o compozitie lichida si fara cocoloase.
Incingem o tigaie cu putin ulei si adaugam cate un polonic cu compozitie si o distribuim uniform. Clatita e gata cand e usor rumenita pe ambele parti. Trebuie sa obtinem o clatita subtire.

2

Pentru sos, punem untul la topit intr-o craticioara la foc potrivit. Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam bine pana omogenizam. Turnam treptat laptele amestecand continuu. Fierbem sosul pana la ingrosare iar la final condimentam.

3

Spalam bine spanacul si-l tocam marunt. Procedam la fel si cu ceapa verde. Adaugam spanacul si ceapa intr-un vas si adaugam telemeaua maruntita si crema de branza. Condimentam.
Intindem compozitia pe toata suprafata caltitei si impaturim clatita precum un burrito sau ca si o clatita normala.

4

Ungem vasul folosit cu putin sos si adaugam apoi clatitele. Peste clatite adaugam restul de sos si acoperim cu parmezan.
Coacem clatitele la 180 de grade pentru 20-25 de minute!