Opțiuni de imprimare:

Coaste de porc cu scrijele la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total2 ore 20 minute

Din topul preferințelor noastre - coaste de porc 💙
Șugubățul a mâncat prima dată coaste când avea în jur de 8 luni, și a fost "love at first sight" :)) Le devorează cu plăcere de fiecare dată când fac.

Coaste:
 Coaste /scăriță de porc
 Boia de ardei dulce
 Usturoi pudră
 Cimbru
 Piper
 Piper cayenne sau fulgi de chilli
Scrijele:
 Cartofi
 Ulei de măsline extravirgin
 Piper
Coaste:
1

Curățați pielița albă de pe coaste.

2

Masați pe ambele părți cu piper, cimbru, piper cayenne, usturoi pudră și multă boia de ardei dulce.

3

Puneți coastele în tavă.

4

Turnați un pahar de apă.

5

Acoperiți cu alta tavă (dacă nu aveți una cu capac).

6

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170grade (fără ventilație).

7

După 1 oră și 45 minute descoperiți tava, ridicați temperatura la 200 grade cu ventilație și mai coaceți aproximativ 10 minute.

8

Când sunt gata lăsați-le la odihnit pe un platou timp de 10 minute.

Scrijele:
9

Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri, de aproximativ 3-4mm grosime.

10

Pregătiți o tavă mare tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei de măsline extravirgin.

11

Așezați feliile de cartofi, asigurându-vă că nu se suprapun prea mult.

12

Ungeți cartofii cu puțin ulei de măsline extravirgin.

13

Asezonați cu piper.

14

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200grade cu ventilație și coaceți timp de 25-35 minute sau până se rumenesc ușor deasupra.