fbpx

Coconut curry

AutorDianabarbu
DificultateÎncepător

O reteta de comfort food - curry cremos cu naut si lapte de cocos colorat de cateva rosii si frunze de spanac. Se serveste alaturi de o portie light de quinoa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 800 g naut la conserva
 60 g baby spanac
 300 g rosii cherry
 400 ml lapte cocos conserva
 ½ linguriță(e) chimion
 1 linguriță(e) turmeric
 ¼ linguriță(e) cardamom
 ½ linguriță(e) ghimbir proaspat ras
 1 linguri(ă) usturoi pisat
 1 linguriță(e) sare
 50 g ceapa tocata marunt
 1 linguri(ă) ulei cocos
 1 linguri(ă) bulion

Mod de preparare:

1

Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei de cocos topit in tigaie.

2

Peste ceapa calita, se adauga usturoiul pisat si rosiile cherry. Se gatesc cu capac pana devin moi.

3

Cand rosiile sunt moi, se adauga condimentele, ghimbirul si lingura de bulion. Se amestesca si se adauga si cele 2 conserve de naut scurse de lichid.

4

Peste tot continutul se toarna laptele de cocos si se lasa sa dea in clocot cu capac.

5

Dupa ce mancarea clocoteste, se da capacul la o parte si se lasa sa scada pana devine cremoasa.

6

In ultimele 3 minute se adauga si spanacul, se amesteca si e gata de servit alaturi de quinoa fiarta conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ingrediente

 800 g naut la conserva
 60 g baby spanac
 300 g rosii cherry
 400 ml lapte cocos conserva
 ½ linguriță(e) chimion
 1 linguriță(e) turmeric
 ¼ linguriță(e) cardamom
 ½ linguriță(e) ghimbir proaspat ras
 1 linguri(ă) usturoi pisat
 1 linguriță(e) sare
 50 g ceapa tocata marunt
 1 linguri(ă) ulei cocos
 1 linguri(ă) bulion

Direcții

1

Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei de cocos topit in tigaie.

2

Peste ceapa calita, se adauga usturoiul pisat si rosiile cherry. Se gatesc cu capac pana devin moi.

3

Cand rosiile sunt moi, se adauga condimentele, ghimbirul si lingura de bulion. Se amestesca si se adauga si cele 2 conserve de naut scurse de lichid.

4

Peste tot continutul se toarna laptele de cocos si se lasa sa dea in clocot cu capac.

5

Dupa ce mancarea clocoteste, se da capacul la o parte si se lasa sa scada pana devine cremoasa.

6

In ultimele 3 minute se adauga si spanacul, se amesteca si e gata de servit alaturi de quinoa fiarta conform instructiunilor de pe ambalaj.

Coconut curry