Opțiuni de imprimare:

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Cand vine vorba de carne condimentele sunt cele care dau savoare.

 500 gr copanele de pui
 400 gr cartofi noi
 ½ mg rosii pasate
 1 mg apa
 1 tbsp mustar
 3 catei de usturoi
 3 crengute de rozmarin
 5 tbsp crengute de patrunjel verde
 1 tbsp boia dulce
 1 tsp boia iute
 1 tbsp oregano uscat
 1 tbsp cimbru uscat
 1 tsp usturoi granulat
 1 tbsp busuioc uscat
 2 ulei
 1 tbsp sos de soia
1

Intr-un bol mic amestecam uleiul si condimentele(boia iute, dulce, cimbru, oregano, usturoiul granulat, busuioc, sosul de soia sau altele care va plac).

2

Cu jumătate din mix-ul de condimente ungem copanele.

3

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii amestecam cu restul din mix-ul de condimente.

4

Intr-o tava inalta de 6-7 cm punem cartofii intr-un strat, apoi copanelele si le asezam sa nu se suprapună.

5

Intr-un bol mic amestecam mustarul cu putina apa si ungem cu o pensula toate copanelele.

6

Rosiile pasate le amestecam cu apa si turnam amestecul in tava incat sa cuprinda toată compoziția.

7

Printre copanele punem crengutele de rozmari si usturoiul taiat cubulete. Patrunjelul tocat il presaram peste toata tava.

8

In cuptorul preincalzit, punem tava la 200°C pentru 1 ora. Pofta buna!