Copănele de pui la cuptor cu sos de ciuperci și legume mexicane

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateIntermediar

Copănelele de pui la cuptor cu legume și sos de iaurt cu ciuperci, reprezintă o alegere bună pentru un prânz sănătos și delicios.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 10 copane de pui
 10 ciuperci proaspete
 500 gr amestec de legume mexican
 300 gr iaurt natur
 4 lapte
 1 legatura de marar
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp cimbru
 1 tsp busuioc
 1 cubulet de unt

Mod de preparare:

1

Am marinat copanele de pui pentru 10 minute în iaurt natur, zeamă de lămâie, ulei de măsline, cimbru, busuioc, sare, piper, boia, pătrunjel și usturoi granulat. Le-am pus în tavă și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

2

Între timp, am călit mixul mexican scos din congelator, pentru 5 minute în puțin ulei de măsline, l-am condimentat cu sare și piper, am adăugat 150 ml de apă și am lăsat să fiarbă până a scăzut toată apa.

3

Într-o altă tigaie am călit în unt, o ceapă mărunțită și 3 căței de usturoi zdrobiți pentru 5 minute, apoi am adăugat ciupercile proaspete pe care le-am înăbușit în tigaie până s-au rumenit... nu pot sa va explic cât de frumos mirosea în bucătărie...Peste am adăugat iaurt natur, amestecat cu puțin lapte, cimbru și busuioc.

4

La final am adăugat mărar proaspăt mărunțit care a dat un super gust sosului.

5

Toate cele 3 preparate, combinate, au fost foarte gustoase și sănătoase, s-a mâncat tot... Poftă bună si sper să încercați această combinație de gusturi.

Ingrediente

 10 copane de pui
 10 ciuperci proaspete
 500 gr amestec de legume mexican
 300 gr iaurt natur
 4 lapte
 1 legatura de marar
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp cimbru
 1 tsp busuioc
 1 cubulet de unt

Indicații

1

Am marinat copanele de pui pentru 10 minute în iaurt natur, zeamă de lămâie, ulei de măsline, cimbru, busuioc, sare, piper, boia, pătrunjel și usturoi granulat. Le-am pus în tavă și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

2

Între timp, am călit mixul mexican scos din congelator, pentru 5 minute în puțin ulei de măsline, l-am condimentat cu sare și piper, am adăugat 150 ml de apă și am lăsat să fiarbă până a scăzut toată apa.

3

Într-o altă tigaie am călit în unt, o ceapă mărunțită și 3 căței de usturoi zdrobiți pentru 5 minute, apoi am adăugat ciupercile proaspete pe care le-am înăbușit în tigaie până s-au rumenit... nu pot sa va explic cât de frumos mirosea în bucătărie...Peste am adăugat iaurt natur, amestecat cu puțin lapte, cimbru și busuioc.

4

La final am adăugat mărar proaspăt mărunțit care a dat un super gust sosului.

5

Toate cele 3 preparate, combinate, au fost foarte gustoase și sănătoase, s-a mâncat tot... Poftă bună si sper să încercați această combinație de gusturi.

Copănele de pui la cuptor cu sos de ciuperci și legume mexicane