Opțiuni de imprimare:

Cornulețe cu nucă și miere (fără zahăr)

Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 5 minute

Desertul perfect de sărbători sau oricând vă e dor de gustul copilăriei.

Aluat (aproximativ 25 de cornulețe)
 350 gr Făină integrală
 150 gr Unt rece
 120 ml Apă rece
 1 tsp Esență vanilie
 1 tsp Zahăr vanilat
Umplutura
 150 gr Nuci zdrobite
 50 gr Miere naturală
 40 ml Apă
1

Într-un bol, se amestecă făina și esența de vanilie.

2

Se adaugă untul rece și, cu ajutorul mâinilor, se freacă până se obține un aluat franjuri.

3

Se adaugă apa, puțin câte puțin, până se obține un aluat moale.

4

Se acoperă bolul cu o cârpă și se pune la frigider pentru 30 de minute.

5

Se pregătește umplutura prin amestecarea ingredientelor, până la omogenizare.

6

Se scoate aluatul din frigider, se ruleaza pe blatul de bucătărie acoperit de făină și se taie, cu ajutorul unui pahar, în cercuri.

7

Se ia fiecare cerc de aluat în parte și se așează umplutura în mijlocul acestuia.

8

Se rulează și se ”sigilează” la ambele capete.

9

Toate cornulețele se așează pe tavă, acoperită cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.