Opțiuni de imprimare:

Cornuri aperitiv umplute

Randamente12 porțiiTimp total2 ore

Umplute cu sunca, cu cascaval sau chiar cu crema de ciocolata sau dulceata, sunt perfecte la micul dejun alaturi de un iaurt sau o cana de ceai.

 500 gr faina
 250 ml lapte
 1 oz drojdie uscata
 25 gr unt
 1 ou
 ½ tsp sare
 sunca presata
 cascaval sau branza topita
 susan, chimen sau cascaval pt ras deasupra
1

Incalzim laptele. Punem trei linguri din acesta intr-un pahar cu drojdia si lasam la hidratat.

2

Restul de lapte il turnam peste unt intr-un bol incapator. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale. Daca se lipeste de degete mai adaugam faina. Turnam peste aluat drojdia si amestecam pana la incorporare.

3

Formam o bila din aluat si il acoperim cu un servet. Il lasam sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.

4

Impartim aluatul in doua bile egale. Le intidem cu sucitorul si le taiem in forma de triunghiuri. Umplem fiecare triunghi cu felii de sunca si de cascaval si formam cornurile.

5

Punem cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Presaram peste ele susan, chimen, cascaval, sare grunjoasa sau ce ne place mai mult si le dam la cuptor la 180 de grade.

6

Daca dorim sa le umplem cu dulceata sau crema de ciocolata, omitem din reteta sarea si punem in aluat 5 linguri de zahar sau de miere.

7

Pofta buna!

Informații nutriționale

Porții 0