Opțiuni de imprimare:

Costițe BBQ marinate în vin roșu

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 ore 5 minuteTimp de preparare3 oreTimp total13 ore 5 minute

Dacă sunteți amatori de costițe și vreți să încercați ceva nou, această rețetă trebuie să vă placă.

 1 kg Costițe proaspete de porc
 200 ml Vin roșu, aromat, dulce sau demidulce.
 1 tbsp Condiment pentru costițe la grătar
 150 gr Sos barbecue
1

De seara, se pun costițele într-o caserolă, se toarnă vinul și apoi se acoperă caserola cu capacul acesteia dar fără a se închide ermetic. Se pun la rece și se lasă la "odihnit" până următoarea zi.

2

Următoarea zi, la amiază, se scot costițele din frigider, apoi din caserolă și se pun în tavă, se condimentează bine.

3

Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade iar când costițele au ajuns la temperatura camerei, se acoperă tava cu folie de staniol și se introduce în cuptor unde se ține 2 ore și jumătate la 170 de grade Celsius.

4

După două ore jumătate, se scoate tava din cuptor, se aruncă staniolul iar peste costițe se adaugă sosul bbq, sos care este întins pe toată suprafața costițelor cu ajutorul unei pensule.

5

Se reintroduc în cuptor, unde se mai țin fără folie timp de 10-15 minute la 230 de grade. ( Până se caramelizează sosul bbq).

Poftă bună!