Opțiuni de imprimare:

Costițe de porc la cuptor cu sos de whisky

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 30 minuteTimp total3 ore

Costițele americane sunt o mâncare statement, perfectă pentru a încheia o săptămână productivă.

 1 kg Costițe de porc proaspete
 50 ml Whiskey
 150 ml Sos pentru barbeque
 2 Condimente pentru costițe
1

Se condimentează bine costițele, după care se pun într-o tavă și se acoperă cu o folie din aluminiu.

2

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se adaugă costițele unde se țin timp de două ore.

3

Într-o tigaie sau chiar cană mai mică, se pune la foc sosul bbq peste care se adaugă whisky-ul și se amestecă pentru a nu se lega de fund.

Se lasă la gătit până se îngroașă și ajunge la consistența inițială a sosului de bbq.

4

Se îndepărtează folia și cu ajutorului unei pensule de distribuie sosul pe toată suprafața costițelor.

5

Se adaugă la cuptorul setat pe 200 de grade, unde se mai țin până se caramelizează soul bbq iar costițele devin crocante.

Se pot servi cu chipsuri de cartofi și salată coleslaw (găsiți rețetele postate de mine ;) )
Poftă bună!