Cotlete de porc cu miere si usturoi, facute simplu, cu cel mai uimitor si captivant sos de usturoi cu miere din 4 ingrediente, care este atat de bun incat il veti dori in toate preparatele! Rapid si usor de facut, noua dvs. reteta de porc preferata e aici!
Incingem tigaia. Pulverizam cu ulei si condimentam cotletele cu sare, piper si usturoi chiar inainte de gatit.
Se gatesc cotletele pe ambele parti pana sunt aurii si fierte (aproximativ 4-5 minute fiecare parte). Se transfera pe o farfurie si punem deoparte.
Reducem caldura la mediu. Topim untul in aceeasi tigaie, razuind orice bucati rumenite din partea de jos a tigaiei.
Calim usturoiul pana se inmoaie (aproximativ 30 de secunde). Adaugam mierea, apa si otetul.
Dam focul la mediu-mare si continuam sa gatim pana cand sosul se reduce si se ingroasa usor (aproximativ 3-4 minute), amestecand ocazional.
Adaugam carnea de porc inapoi in tigaie, amestecati generos cu sosul si fierbem timp de 1-2 minute sau pana cand marginile sunt usor rumenite.
Se orneaza cu patrunjel si se serveste peste legume, orez, paste sau cu o salata.
0 porții