Opțiuni de imprimare:

Covrigei cu morcov

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Pentru că a trecut ceva timp de când nu mai folosisem forma de covrigei, m-am gândit că Cireșel ar fi încântat de o nouă gustare cu această formă. Am făcut niște covrigei cu morcov ge-ni-ali, după spusele băieților.

Îi puteți încerca și voi, chiar dacă nu aveți forma specifică.
După ce i-am gustat și eu, vă asigur că nu veți regreta! Ii puteți decupa cu orice altă formă doriți, cu siguranță gustul nu se va schimba.

Din ingredientele menționate mai jos, mie mi-au ieșit 40 de covrigei.
Data viitoare sigur fac porție dublă/triplă, să ne săturăm cu toții.

 1 Ou
 1 Morcov crud, ras fin
 185 gr Cremă de brânză
 250 gr Făină
 5 gr Praf de copt bio
 Verdețuri de Provence
 1 Gălbenuș de ou (pentru uns)
1

Am adăugat într-un vas încăpător oul întreg, crema de brânză, morcovul ras și făina amestecată cu praful de copt și verdețurile de Provence.
Eu am folosit cremă de brânză Făgăraș, cu mai multă smântână.
În lipsa acesteia, zic eu că ar merge un amestec din 85 de g brânză proaspătă de casă și 100 g smântână.
Am amestecat ingredientele cu mâna, până am obținut un aluat omogen. Chiar dacă poate părea puțin lipicios pe alocuri, nu mai puneți făină, doar presărați sub și peste aluat când îl întindeți.

2

Am întins foaie de aluat, am decupat formele de covrigei și i-am așezat în tavă pe hârtie de copt.

3

Înainte de a introduce tava în cuptor, am uns covrigeii cu ou.
În funcție de preferințe puteți adăuga deasupra semințe de susan sau alte semințe/nuci râșnite.
Am copt covrigeii circa 20 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
Cum Cireșel nu adormise până au fost gata a și înfulecat 2 bucăți.