Opțiuni de imprimare:

Covrigei și sărățele

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 40 minute

După o perioadă în care prăjiturile au fost în top, e nevoie și de ceva sărat, numai bun de ronțăit în timp ce vizionăm cu film, ne uităm la Tv sau citim o carte.

 1 baton Mix pentru ceva sărat dr. Oetker
 1 ou
 2 oțet
 1 oz drojdie uscată
 100 gr unt la temperatura camerei
 50 ml apă călduță
Design :
 1 gălbenuș de ou
 1 tbsp lapte
 1 oz chimen
 1 sare
1

Drojdia se pune la dizolvat în 50 ml apă călduță și se lasă 10 minute.

2

Într-un bol punem mix-ul pentru ceva sărat, adăugăm drojdia, oțetul, oul, untul moale și începem să frământăm. La nevoie, ne mai ajutăm de făină sau de ulei. Aluatul se lasă 1 oră la crescut.

3

După ce aluatul a crescut, presarăm făină pe blatul de lucru și întindem aluatul. Decupăm cu ajutorul unei forme pentru covrigi sau tăiem fâșii cu ajutorul unui cuțit.

4

Pregătim o tavă cu foaie de copt unde punem covrigii și fâșiile, pe care le sucim după dorință, ungem aluatul cu gălbenuș amestecat cu lapte. Peste ele presarăm puțină sare și chimen.

5

Sărățelele se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute.