Opțiuni de imprimare:

Covrigi cu susan

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 35 minute

O pofta nebuna de covrigi. Am zis ca trebuie neaparat sa fac si eu! Este prima data cand fac, dar astazi voi repeta...pentru nu au apucat nici sa se raceasca ca lumea...au fost DEVORATI! TREBUIE SA INCERCATI SI VOI!

 500 gr faina alba
 300 gr lapte
 10 gr drojdie
 4 linguri zahar
 50 gr unt
 1 varf sare
 50 gr bicarbonat sodiu
 2 l apa
 susan dupa gust
1

Am pus laptele la incalzit (nu fierbinte!)
Am turnat drojdia si zaharul si am amestecat cu un tel. Lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

2

Intr-un bol am pus faina,untul, sarea, si am turnat compozitia de lapte peste.

3

Framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste.

4

Lasam 45 minute sa creasca.

5

Impartim aluatul in 8-10 bucati pe care le vom rula ca un snur si vom forma covrigii.

6

Am fiert aprox. 2 litri de apa peste care am turnat bicarbonatul de sodiu.

7

Fiecare covrig l-am oparit in apa fiarta cu bicarbonat si l-am pus pe tava.

8

Presaram susan peste covrigi.

9

Ii introducem in cuptor pentru 20 minute. (14 minute la incalzire sus/jos si 6 minute cu ventilatie pentru a se rumeni)