Opțiuni de imprimare:

Cozo Rolls cu Nutella

Randamente6 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 40 minuteTimp total2 ore

Sunt pufosi, ciocolatosi si nu le poti rezista. Plus ca se fac super simplu.

 250 gr Faina
 10 gr Drojdie proaspata (4 uscata)
 25 gr Zahar (+un pliculet zahar bourbon)
 100 ml Lapte
  Sare (1 varf)
 25 gr Unt topit
 1 Ou intreg+1 galbenus (pentru aluat)
 Zahar pudra (pentru final)
 2 linguri Nutella
 1 Ou pentru uns
1

Mai intai incalzim laptele pana se dizolva zaharul (pastram din laptele cu zahar aprox 20 de ml pentru a activa drojdia). In restul laptelui adaugam oul intreg si galbenusul si le incorporam

2

Cernam faina intr-un bol si facem o adancitura in mijloc unde adaugam drojdia activata. Incepem sa o incorporam in aluat, iar apoi turnam usor amestecul de oua, zahar, lapte, iar la final untul topit.

3

Ne jucam cu aluatul pana toate ingredientele sunt incorporate (aluatul la final este ff puțin lipicios) si il lasam 1 h la dospit. (eu ma folosesc de cuptorul stins, dar cu becul aprins)

4

Preincalzim cuptorul la 190°.
Dupa ce aluatul a dospit. Infainam zona de lucru, il impartim in doua si formam doua cercuri cu diametrul de 25 de cm. Punem cele doua linguri de Nutella pe primul cerc si il punem pe al doilea deasupra.

5

Taiem in 6 triunghiuri si formam cornurile, iar la final tragem putin de varf ca sa le dam forma din poza.

6

Ii lasam inca 20 de min la crescut.

7

Ii ungem cu un ou batut si ii coacem pentru 15-20 de min la 190°.

8

Voila! Sa aveti pofta!

Informații nutriționale

Porții 0