Opțiuni de imprimare:

Crackers cu maia și turmeric

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 ore 22 minuteTimp total2 ore 42 minute

Foarte buni.Pot înlocui cu succes pâinea.

 60 gr făină albă
 60 gr făină integrală
 10 gr germeni de grâu
 4 gr zahăr
 3 gr sare
 1 tsp turmeric
 240 gr preferment hidratare 100%(maia)
 57 gr unt nesărat topit
1

Amestecăm făina(integrală+albă), germeni de grâu, zahărul, sarea și turmericul.

2

Adăugăm prefermentul și untul topit și amestecăm până se omogenizează bine.

3

Se scoate aluatul pe masă și se porționează în două bucăți egale.
Se înfășoară fiecare bucată în folie alimentară.

4

Se bagă la frigider minim două ore (de preferință peste noapte).

5

Preîncălzim cuptorul la 175°C.

6

Pe o hârtie de copt înfăinată se întinde aluatul, pudrat cu făină pe ambele părți, la mărimea unei tăvi de cuptor.

7

Se transferă aluatul cu hârtie cu tot în tavă, se unge cu ulei extravirgin de măsline se adaugă puțină sare pe deasupra. Si se porționează.

8

Se înțeapă cu furculița, se desprind unii de alții.

9

Coacem la 175°C 20-22 de minute.