Opțiuni de imprimare:

Creveți în unt rumenit cu miere

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Creveți acoperiți cu cel mai bun sos de unt cu usturoi și miere este o rețetă rapidă și simplă de creveți pentru a impresiona! Aceasta este cea mai bună rețetă de creveți! Aroma de calitate gata în mai puțin de 10 minute! Nu este nevoie de marinare!

 100 gr unt
 6 caței de usturoi
 2 tbsp miere
 1 lămâie
 1 tbsp ulei de măsline
 600 gr creveți
 sare cu verdețuri și piper după gust
1

Decorticam creveții.

2

Topim untul într-o tigaie de fontă la foc mediu-mare.

3

Adăugăm mierea, sucul de la jumătate de lămâie și usturoiul pisat, amestecăm bine pentru a combina toate aromele și gătim timp de 30 de secunde până când usturoiul este aromat. Se ia de pe foc.

4

Luăm sosul din tigaie lăsând doar doua linguri, restul îl punem deoparte, îl vom folosi mai târziu.

5

Adăugăm o lingură de ulei de măsline în tigaie și coacem creveții timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, sau până când sunt gata și nu mai sunt opace.

6

Turnăm restul de sos de unt cu usturoi și miere, amestecând creveții pentru a acoperi uniform. Așezonăm cu sare cu verdețuri și piper după gust.