Crochete super crocante la exterior și moi în interior.
Pentru început, punem cartofii la fiert în apă cu puțină sare.
Între timp, călim ceapa tocată mărunt în cele 4 linguri de ulei. Ceapa o călim până când devine sticloasă. Adăugăm carnea tocată și o gătim până se albește. Adăugăm sare, piper și mix de condimente, după gust. La final, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Oprim focul și lăsăm pentru 5 minute în repaus.
Cartofii se zdrobesc cu o ustensilă pentru piure, iar peste ei se adaugă compoziția cu carne. Adăugăm un ou crud, usturoi granulat după gust și amestecăm totul.
Pregătim 3 farfurii : în prima punem făină, a doua cele două, ouă pe care le batem și în ultima, punem pesmet.
Cu ajutorul mâinilor formăm crochete pe care le tăvălim în ordinea următoare : făină, ou și pesmet.
Pregătim o oală cu ulei în ea (să nu ne zgârcim la ulei, crochetele trebuie să plutească) și prăjim crochetele pe o parte și pe cealaltă. Se scot apoi pe șervețele absorbante.
0 porții