Opțiuni de imprimare:

Crochete de cartofi

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

De curând am copt niște cartofi noi cu unt, care nu au avut trecere la Cireșel așa că m-am gândit să-i reciclez în niște crochete de cartofi, care au avut foarte mare succes. Soțul a constatat că tare bine ar merge ca și gustare sănătoasă alături de un sos de iaurt/sos roșu, lângă o bere, în weekend.

 245 gr piure de cartofi
 30 gr unt
 75 gr brânză proaspătă de casă
 1 ou
 55 gr cașcaval
Crustă :
 1 mg faina
 1 ou
 100 gr pesmet
 100 gr seminte de susan
1

Am pus în vasul robotului cu lamă S cartofii tăiați feliuțe, untul tăiat cubulețe, brânza sfărâmițată și oul și am mixat până am obținut o pastă omogenă. Peste aceasta am adăugat cașcavalul ras și, cu ajutorul unei spatule de silicon, am continuat omogenizarea.

2

Cu ajutorul palmelor umezite cu apă rece am format crochete de cartofi, pe care le-am trecut prin făină, ou și în final pesmet fără sare, amestecat cu semințe de susan alb și negru.

3

Am așezat crochetele în tavă, pe hârtie de copt și am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 25 de minute (foc potrivit).

4

Crochetele se lasă la răcit, fiind mai moi când sunt fierbinți. Ele capătă fermitate după răcire.
În funcție de preferințe se pot servi simple sau alături de un sos.

5

La noi n-a mai existat sosul de data aceasta, că nerăbdarea a fost mare și abia s-a abținut Cireșel să nu le guste fierbinți.

6

Data viitoare voi pregăti câteva variante de sosuri, pentru a servi crochetele cu acestea.
Forma dată acestor crochete poate varia. Pot fi făcute, de exemplu, sub formă rotundă, însă varianta aleasă acum consider că este cea mai potrivită încă de la începutul autodiversificării, cei mici putând gestiona crochetele mai ușor.