Opțiuni de imprimare:

Crumble cu cireșe

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total55 minute

Nu e cel mai estetic desert dar gustul e divin. Noi l-am servit cu înghețată.

Ingrediente pentru umplutură :
 800 gr cirese fără sâmburi
 30 gr zahar brun
 10 gr amidon de porumb
 100 ml apa
Ingrediente pentru crusta :
 100 gr unt
 50 gr nuci
 150 gr faina de grau
 70 gr zahar brun
1

Într-o oală se pun ingredientele pentru umplutură. Se pune oala pe foc mic pentru 20 de minute până cireșele se inmoaie puțin și compozitia se leagă.
Se amestecă constant, astfel încât să nu se prindă de oală. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit câteva minute.

2

În vasul unui robot de bucatarie se pun nucile și se mărunțesc. Se adaugă făină, zahărul și untul tăiat cubulețe. Se mizează până obținem un aluat sfărâmicios.

3

Se pun cireșele într-un vas termorezistent sau într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se distribuie uniform aluatul.

4

Se introduce în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute, până crusta devine aurie.