Opțiuni de imprimare:

Dovlecei umpluti crocanti

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Dovleacul crocant umplut cu parmezan este usor de facut si este una dintre cele mai bune modalitati de a va bucura de dovlecei! Garnitura perfecta sau gustare!

 100 gr parmezan
 4 dovlecei
 8 frunze de patrunjel
 6 catei de usturoi
 100 gr unt topit
 sare
 piper
 3 tbsp ulei de masline
1

Preincalzim cuptorul la 200°C.

2

Pulverizam cu ulei foaia de copt.

3

Aranjam jumatatile de dovlecei, taiate cu fata in sus, pe foaia de copt. Punem deoparte.

4

Se amesteca parmezanul, patrunjelul si usturoiul tocate marunt intr-un castron mic.

5

Se toarna untul topit, se condimenteaza cu ¾ lingurita sare si o lingurita piper (sau dupa gust). Se amesteca ingredientele pana cand untul este absorbit (aproximativ 40 de secunde).

6

Punem amestecul peste fiecare jumatate de dovlecei, pentru a acoperi uniform. Pulverizam toppingul cu putin spray de ulei de masline.

7

Coacem timp de 25 de minute in cuptorul fierbinte pana cand crusta este aurie si jumatatile de dovlecei sunt fierte.

8

Se orneaza cu patrunjel.