Opțiuni de imprimare:

Dovlecei umpluți cu avocado mousse și pui

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Te-ai săturat de umpluturile obișnuite ? Atunci umplutura de avocado mousse este pentru tine!

 2 dovlecei
 1 ceapă
 300 gr pui
 5 tbsp sos de roșii
 2 avocado
 200 gr brânză feta
 lămâie
 2 tbsp iaurt grecesc
 30 gr cașcaval
 pătrunjel
 condimente
1

Ceapa se curata, se taie marunt si se prăjește, apoi se adaugă bucățile de pui, sare, piper, și se amestecă cu 5 lingurițe de sos de roșii.

2

După ce se decojesc dovleceii, se taie pe lung în două. Se pune pe o tavă și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. (15 de minute, până când facem mousse-ul de avocado.)

3

Mousse-ul de avocado: avocado se pasează cu furculiță, apoi se adaugă brânza feta(rasă), sare, piper, o linguriță de lămâie și două-trei lingurițe de iaurt grecesc. Se mixează până când compoziția devine omogenă și cremoasă.

4

Dacă au trecut 15 minute, se scot dovleceii din cuptor.
În dovlecei punem avocado mousse, apoi bucățile de pui cu roșii, iar deasupra punem cașcaval ras. Dăm totul la cuptorul incins la 180°C, timp de 25-30 minute.
Când se servește se presară deasupra pătrunjel verde tocat fin.